Rossignol

Alla inlägg den 12 maj 2013

Av Bella - 12 maj 2013 23:14





I Fredags efter lunch åkte vi ut till Majas syster och la spår. Wilja fick ett ängspår och valparna 2 varsina spår. Ett hårt och ett på gräs. Det gick bra för båda och tänk va kul det är att spåra då! Wilja fick  sedan ett lydnadspass och vi träna även  lite lydnad med valparna.. 


   


Lördagen bjöd på introdag i vallning för kull 4, som uppfödaren Sanna och Maja höll i, så duktiga! Alla 5 valpar från Kull 4 kom, kul! Alla fick två pass var med fåren, och jäklar var kul men det var mycket att tänka på så kände mig som en virrpanna emellanåt! Zion satt uppbunden hela dagen mellan passen, all prat, fika och fotografering och lek. Bra träning det med!! Vi träffades kl 11 och Klockan 16.30 var vi klara. Lång och kanon bra dag! Trötta och nöjda!

     

KULL 4; ZION,JAMIE,HOBBE,STELLA,SOLO



På Söndagen åkte vi till Strängnäs för att kolla på skyddstävling. Valparna var rätt sega från gårdagen och låg fint och kolla på eller tugga på nån pinne... 

       



Wilja fick ett lydnadspass i lunch pausen, hon gick fint, vi har lite små detaljer att slipa på, annars känns det bra. Ny plats, ny störning, det är den bästa träningen för oss. Tänk vilken skillnad det är på stora svarten. För knappt ett år sedan kunde jag inte ens ha med henne på en brukshundklubb, nu tränar hon lös. 

 



Efter en kul dag med intressant tävling så åkte vi tillbaka till stan för en sen lunch. Planen var sen att åkte till F-100 och kolla när mitt lag spela fotbollsmatch. Jag kaller det fortfarande mitt lag fast jag inte spelar längre... men har inte slutat helt ;) Vi passade på att lägga 2 varsinna spår tilll Link och Wilja. Ett på asfalt och ett på grus. Kan ju säga att Wilja är rätt duktigt på att spåra i skog men hård spår...... så jäkla kass, haha! Vi började med asfalten som även var sprejad med "bacon-vatten" i vissa fotsteg, ner med nosen sen upp, ner, upp, ner, upp, osv. En sträcka spåra hon ca 2 m i streck och kastade då ut snusdosan med kattmat i framför nosen på henne och hon fick sin belöning. Så det var va hon klara på asfalt. Tog direkt efter grus spåret. Vilket kändes lite lättare och hon spåra fint stundtals gånger. Men det är fortfarande svårt. 

 


Så avslutade vi dagen med fotboll i solen.. och vinst! 


   





    



Ovido - Quiz & Flashcards